Aaviksoo: Lõuna-Afganistanis on edu saavutamine realistlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitlasvägede sõdurid Afganistanis.
Liitlasvägede sõdurid Afganistanis. Foto: Reuters / Scanpix

Brüsselis lõppes Afganistani lõunaossa panustavate riikide kaitseministrite kohtumine, millel tõdeti, et edu saavutamine Afganistani lõunaosas käimasolevates operatsioonide tulemusena on realistlik ning sõltub ennekõike sellest, kuidas koalitsiooniväed suudavad lisaks sõjalisele tegevusele võita kohaliku elanikkonna toetust.

Kaitseminister Aaviksoo rõhutas oma sõnavõtus vajadust parandada tsiviilülesehituse ulatust ja kiirust.

«Saalis valitses realistliku optimismi õhkkond,» ütles kaitseminister peale kohtumist.

«Julgeolekuoperatsiooni intensiivistamine võib küll ajutiselt vägivalda suurendada, ent kui suudame elanike südameid võita, siis on edu võimalik,» lisas Aaviksoo.

Lisaks Afganistani lõunaossa panustavate USA, Suurbritannia, Austraalia, Kanada, Taani, Eesti ja Rumeenia kaitseministrite kohtumisele toimus Brüsselis ka kaitseminister Aaviksoo kahepoolne kohtumine oma värskelt ametisse asunud ametivenna, Suurbritannia kaitseminister Liam Foxiga.

Kahepoolsel kohtumisel Liam Foxiga arutati koostööd Afganistani Helmandi provintsis ning tugevamat piirkondlikku koostööd Põhja-Euroopas. Kaitseminister tänas Suurbritannia ametivenda Headley Court’i taastusravi keskuses Birminghamis osutatava abi eest Eesti haavatud sõduritele.

Kohtumisel puudutati ka kaitsekulutuste tähtsust, samuti NATO kollektiivkaitsega seonduvat ning edasist koostööd mitmerahvuselise helikopterite initsiatiivi raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles