Türgi kohus: sotsiaalmeediakeeld rikub õigusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Türgi konstitutsioonikohus otsustas kolmapäeval, et valitsuse Twitteri-keeld rikub õigusi, vahendas kohalik meedia.

Kohus andis käsu keeld tühistada, ning saatis vastava avalduse korraldusega «teha, mis vaja» nii riiklikule telekommunikatsiooniametile TIB kui kommunikatsiooniministeeriumile, ütles eratelekanal NTV.

Türgi valitsus keelustas Twitteri 20. märtsil pärast seda, kui selle kaudu hakati levitama salvestusi, mis viitasid peaminister Recep Tayyip Erdoğani ja tema lähiringi seotusele riigis maad võtnud korruptsiooniskandaaliga.

Twitteri sulgemine 30. märtsi kohalike valimiste eest pälvis hukkamõistu nii kodu- kui välismaal ja tõi kaasa inimõigusorganisatsioonide ja Türgi lääneliitlaste valju noomituse.

Erdoğani islamijuurtega Õigluse- ja Arengupartei (AKP) võitis valimised korruptsioonisüüdistustest ja internetiblokaadist hoolimata.

Võimud sulgesid vahetult enne valimisi ka populaarse videovahetuskeskkonna YouTube, sest see oli lekitanud avalikkuse ette kõrgetasemelise julgeolekukohtumise arutelu sõjaplaanidest naaberriigi Süüria vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles