Fort Hoodi sõjaväebaasi tulistamises hukkus kolm inimest ja tulistaja lasi end maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Texase osariigis asuvas Fort Hoodi sõjaväebaasis leidis eile aset tulistamisintsident, milles kaotas elu kolm isikut ning tulistaja lasi end maha.

Lisaks sai 16 inimest vigastada, edastab BBC.

Võimuesindajate sõnul on kahtlusaluse nimi teada. Ta perekonda ei ole veel juhtunust informeeritud.

USA armee pressiesindaja, kindral Mark Milley sõnul ei pruugi nüüdne tulistamine olla seotud terrorismiga, kuid seda ei saa veel ka välistada.

Milley lisas, et kahtlusalune teenis Iraagis ning uuriti, kas tal võib olla posttraumaatilise stressi häire. Teada on, et tulistaja kannatas depressiooni ja närvilisuse käes.

Tulistaja sõitis baasi kahe hoone juurde ja avas seal tule. Sõjaväepolitsei suutis ta üsna kiiresti kinni pidada. Intsidendi kestus oli 15 – 20 minutit.

«Lõpuks pani ta endale relva vastu pead ja lasi end maha. Ta kasutas .45 kaliibrilist püstolit,» teatas Milley.

Baasis olnutele edastati pärast juhtumi käivitumist Twitteris, et nad jääksid hoonetesse ning sulgeksid aknad.

USA meediaallikate andmetel võis Fort Hoodi tulistajaks olla 34-aastane Ivan Lopez.

USA president Barack Obama sõnas, et ta süda on tragöödia pärast murtud. Ta kinnitas, et juhtunut uuritakse põhjalikult.

USA kaitseminister Chuck Hagel nimetas juhtunut «kohutavaks tragöödiaks».

Fort Hoodi sõjaväebaasi lähedase Killeeni linnapea Daniel Corbini sõnul šokeeris juhtunu ka linnaelanikke ning baasis lähedased kaotanud perekondi püütakse aidata.

2009. aastal leidis Fort Hoodis aset samalaadne tulistamisintsident. Major Nidal Hasan avas seal tule ning hukkus 13 sõdurit. Lisaks sai 32 sõdurit haavata. Möödunud aastal mõistis kohus Hasani surma.

Fort Hoodi sõjaväebaas asub Texase osariigis ja see asutati 1942. aastal. Teise maailmasõja ajal kandis see nime Camp Hood ning seal oli 95 000 sõdurit.

Baas on jagatud kolme ossa: peastaap, West Fort Hood ja North Fort Hood. Selle baasi sõdurid on teeninud Afghanistanis, Iraagis ja olnud USA orkaanijärgsetel abitöödel.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles