AKP asejuht: Twitteri võiks avada kolmele türklasele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgit valitseva Õigluse ja Arengu partei (AKP) esindaja pakkus täna, et Twitteri võiks taasavada kolmele selle üle kaevanud ja kohtus õiguse saavutanud inimesele.


Eile otsustas Türgi põhiseaduskohus ühehäälselt, et Twitteri sulgemine on nende riigis sõnavabadust sätestava põhiseaduse artikkel 26 rikkumine. Ekspertide sõnul peaks see, kui valitsus kohtu otsust austab, edaspidi tähendama, et rohkem sarnaseid keelde ei kehtestata. Siiani kehtib aga ka seesama Twitteri-keeld edasi.

Kolm isikut, kes eraldi selle keelu osas kohtu poole pöördusid, olid professor Kerem Altıparmak, professor Yaman Akdeniz ja peamise opositsioonierakonna Vabariiklik Rahvapartei asejuht Sezgin Tanrıkulu.

AKP asejuht Mustafa Şentop aga väitis telekanaline CNNTürk, et põhiseaduskohtu otsus on täis vastuolusid. Şentopi väitel pidid nad Twitteri kogu täiega kinni keerama, sest ei saanud blokeerida üksikuid kontosid, ning sellega täitis valitsus põhiseaduslikku kohust kaitsta kodanikke.

«Kabused põhiseaduskohtule esitati individuaalselt,» jätkas ta. «Sestap kohus vastas neile kolmele inimesele. See pole üldine otsus. Loomulikult tuleb kohtu otsust täita, kuid kuidas saab seda teha, kui kohus langeta üldise otsuse individuaalsete kaebuste peale? Me peame selle üle arutama.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles