Politsei tabas rakverelasi kimbutanud kütusevargad

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsis sagenesid Rakveres vargused, kus kütuse kätte saamiseks puuriti sõidukite kütusepaaki auk. Nüüd aga tabasid kriminaalpolitseinikud kolm inimest, keda kahtlustatakse tegude toime panemistes.

Eelmisel kuul teatati politseisse vähemalt kümnest juhtumist, kus omanikud avastasid sõidukist kütusevarguse ja läbi puuritud kütusepaagi. Kannatanud hindasid kütusevargusega tekitatud kahju kordades väiksemaks kui uue kütusepaagi soetamisega tehtud kulutusi, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Üleeile, 1. aprillil pidasid Rakvere politseijaoskonna kriminaalpolitseinikud kinni kolm noormeest, keda kahtlustatakse kütusevargustes. Nende kiiret tabamist raskendas asjaolu, et neil polnud varasemat kriminaalset tausta ja kuritegude toimepanemise «käekiri» oli piirkonnas uus.

Tänaseks on noormehed andnud politseile selgitused oma tegevuse kohta.

«Igasuguste esemete ja ka kütuse ostmine turuhinnast madalama hinnaga peaks inimestes tekitama valvsust. Varastatud kraami ostmine on kriminaalkorras karistatav. Jätkuvalt on kriminaalpolitsei eesmärk välja selgitada need inimesed, kes ostavad varastatud esemeid ja võtab nad vastutusele,» ütles Rakvere kriminaaltalituse juhtivuurija Margus Kotter.

Politsei tuletab meelde, et kütusevargused on aktuaalne teema ja inimesed peaksid olema tähelepanelikud. Samuti tuleb sõidukid õhtul parkida kohtadesse, kus on kerge järelevalvet teha ning una enamik kütusevargustest pannakse toime öösiti, siis soovitab politsei võimalusel tankida sõiduk hommikul või vahetult enne teele asumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles