Vershbow Leedus: NATO laienemine on teinud head ka Venemaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO asepeasekretär Alexander Vershbow.
NATO asepeasekretär Alexander Vershbow. Foto: SCANPIX

NATO laienemine on teinud head ka Venemaale, ütles täna alliansi asepeasekretär Alexander Vershbow Leedu pealinnas Vilniuses visiidil viibides.

«Ma väidan siiski, et NATO laienemine on teinud head ka Venemaale. Ja ma tahan kasutada võimalust, et lükata ümber mõnede Venemaa ja lääneriikide esindajate argumendid, mille kohaselt NATO laienemispoliitika on kaalutletud strateegia Venemaa nõrgestamiseks ja ümberpiiramiseks,» sõnas Vershbow Leedu NATO-ga liitumise 10. aastapäevale pühendatud konverentsil.

«NATO laienemine koos Euroopa Liidu laienemisega on loonud stabiilsust, demokraatiat ja õigusriiklust üle kogu Euroopa. Venemaa läänepiirid ei ole mitte kunagi varem olnud nii turvalised,» lisas endine USA saadik NATO juures.

Vershbow toonitas ka, et NATO laienemise küsimuses ei ole vetoõigust mitte ühelgi kolmandal riigil, ning väljendas lootust, et alliansi sügisel Walesis peetav tippkohtumine annab võimaluse taas väljendada liikmesriikide pühendumist Põhja-Atlandi lepingu artiklile 10 ehk NATO avatud uste poliitikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles