Türgi valitsus tühistas Twitteri-keelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peamise opositsioonierakonna Vabariikliku rahvapartei poolehoidjad.
Türgi peamise opositsioonierakonna Vabariikliku rahvapartei poolehoidjad. Foto: SCANPIX

Türgi valitsus tühistas eile konstitutsioonikohtu otsusest lähtuvalt sotsiaalvõrgustikule Twitter rakendatud keelu.


Transpordi- ja sideministeerium kinnitas Twitteri-keelu tühistamist. Telekommunikatsiooniamet TIB alustas internetiteenuse pakkujate teavitamist ja ligipääs Twitterile taastus peagi.

Türgi valitsus keelustas Twitteri 20. märtsil pärast seda, kui selle kaudu hakati levitama videolõike, mis rääkisid peaminister Recep Tayyip Erdoğani ja tema lähiringi seotusest korruptsiooniskandaaliga.

Türgi konstitutsioonikohus otsustas kolmapäeval, et valitsuse Twitteri-keeld rikub õigusi.

Erdogani erakonna AKP asejuht Mustafa Şentop aga väitis telekanaline CNNTürk, et nad pidid Twitteri kogu täiega kinni keerama, sest ei saanud blokeerida üksikuid kontosid, ning sellega täitis valitsus põhiseaduslikku kohust kaitsta kodanikke.

Twitteri sulgemine 30. märtsi kohalike valimiste eest pälvis hukkamõistu nii kodu- kui välismaal ja tõi kaasa inimõigusorganisatsioonide ja Türgi lääneliitlaste valju noomituse. Seitsmekümne kuue miljoni elanikuga Türgis on umbes 12 miljonit Twitteri kasutajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles