Läänemerel jäi meremees kadunuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri.
Läänemeri. Foto: Alo Lõhmus

Tallinna merevalvekeskusele teatati eile Läänemerel kaubalaevalt kadunuks jäänud meeskonnaliikmest. Meest asuti otsima laevade, lennuki ja kopteriga, kuid otsingud kahjuks tulemusi ei andnud.

Tallinna merevalvekeskus sai eile kell 12.20 kolleegidelt Riiast teate, et Kroonlinnast Klaipeda sadamasse teel olnud kaubalaevalt on öösel kaduma läinud üks meeskonnaliige. 1964. aastal sündinud mees võis merre sattuda kella 2 ja 7 vahel.

Piirkond, kus inimene võis laevalt merre sattuda, on umbes 14-15 miili Saaremaast läänes ning meremehe viimase teadaoleva pardal viibimise ning kadumise avastamise aja vahemaa oli umbes 45 miili (83 kilomeetrit). Otsingule suundusid Lätist kopter ja patrulllaev ning Eestist piirivalvelaev ja -lennuk ning otsima asus ka laev, millelt mees kaduma läks ning veel üks läheduses asunud laev, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Kell 16.50 lõpetati kopteri kasutamine otsingutel. Seoses suureneva lainega, mis oli kohati kahemeetrine, ning  pimeduse saabumisega lõpetati otsingud laevadega kell 19. Kell 19.59 lõpetas otsingud meie piirivalvelennuk. 

Ööl vastu tänast kell 00.15 lahkus ka kaubalaev, millelt meekonnaliige kadunuks oli jäänud, otsingualast. Kahjuks meest leida ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles