USA Fort Hoodi tulistamise võis põhjustada tüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeespetsialist Ivan Lopez, kes tappis kolmapäeval kolm inimest ja iseenda.
Armeespetsialist Ivan Lopez, kes tappis kolmapäeval kolm inimest ja iseenda. Foto: SCANPIX

USA Fort Hoodi sõjaväeosas kolmapäeval kolme inimese surmaga lõppenud tulistamise ajendiks võis olla vaidlus tulistaja ja teiste sõdurite vahel, ütles baasi komandör.

Baasi komandöri kindralleitnant Mark Milley sõnul pole tüli toimumist siiani küll kinnitatud, kuid on alust seda arvata.

Tulistajaks osutus 34-aastane armeespetsialist Ivan Lopez, kes pärast 19 inimese tulistamist ka lõpuks iseenda maha lasi.

Milley sõnul oli Lopez suure tõenäosusega vaimselt ebastabiilne ning arvatavasti ei tulistanud ta kindlalt välja valitud ohvreid.

Uurijad kontrollivad Lopeze isiklikku tausta, et selgitada teo võimalikke motiive. Lopez teenis 2011. aastal Iraagis, kuid ei osalenud lahingutegevuses.

Samas sõjaväeosas avas 2009. aasta 5. novembril tule armeepsühhiaater major Nidal Hasan, kes tappis 13 ja haavas 32 inimest. Hasani ennast tulistas politseinik, kes vastas väljakutsele. Hasan mõisteti surma ja ootab hukkamist.

Fort Hoodis elab umbes 70 000 inimest, neist 40 000 sõjaväelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles