Jah-sõna öeldakse üha vanemalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Samal ajal kui Eestis väheneb teist aastat järjest pulmade arv, kasvab esmaabiellujate keskmine vanus, ulatudes meestel juba üle 30 eluaasta.

Statistikaameti andmetel abiellus 2009. aastal alla 19-aastaselt 184 neiut ja 52 noormeest. Kõige tavalisem abiellumisvanus oli mullu vahemikus 25-29 aastat, mil otsuse kooselu ametlikuks muuta tegi 1577 naist ja 1511 meest.

Oli ka päris eakaid abiellujaid – üle 75 aasta vanuses ütles jah-sõna 5 naist ja 22 meest.

Statistikaameti rahvastikustatistika juhtivstatistik Mari Plakk tõi välja, et abiellumisvanus üldiselt suureneb. Meestel jõudis keskmine esmaabiellumisiga mullu esimest korda üle 30 eluaasta, naistel oli see mullu 27,6 aastat.

«Euroopa riikides on esmaabiellujate vanus veel kõrgem,» sõnas Plakk.

«Ka korduvabielude protsent on Eestis kõrgem kui teistes Euroopa riikides, ulatudes 29 protsendini. «See on ühiskondliku hoiaku küsimus,» märkis statistik.

Samuti on Eestis naise vanus esimese lapse sünnil juba mõnda aega madalam kui esmakordse abiellumise vanus. «Enne sünnib laps ja siis abiellutakse. Aastatel 2007-2009 on vahe juba umbes poolteist aastat ehk laps on saanud juba pooleteise aastaseks, kui esmakordselt abiellutakse,» märkis statistik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles