Ligi pooled ukrainlased toetavad veebruarikuist võimuvahetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval mälestasid Kiievi elanikud Maidani väljakul taas meeleavaldustes hukkunuid.
Pühapäeval mälestasid Kiievi elanikud Maidani väljakul taas meeleavaldustes hukkunuid. Foto: SCANPIX

Ligi pooled ukrainlased kiidavad heaks riigis veebruari lõpus aset leidnud võimuvahetuse, näitavad küsitlustulemused.
 


Uuringufirma GfK Ukraina küsitluse tulemuste kohaselt toetavad 31 protsenti vastanutest täielikult võimuvahetust, 18 protsenti pigem toetab, 16 protsenti pigem mitte ning 18 protsenti kritiseeris neid sündmusi tugevalt.

Seisukohta ei väljendanud 18 protsenti küsitletuist.

Ukraina lõunapoolsetes oblastites kiitis võimuvahetuse heaks 20 protsenti küsitletuist, ülejäänud riigis toetas seda 57 protsenti.

Uuringufirma ütles pressiteates, et 29 protsenti (veebruaris 7) ukrainlastest leiavad, et nende riik liigub õigel kursil ning 42 (veebruaris 70) kritiseeris hiljutist kursimuutust.

Ukraina põhja-, lääne- ja keskosa oblastites toetavad uute võimude poliitikat 36 protsenti inimestest, riigi ida- ja lõunaosas vastavalt 12 ja 9 protsenti.

Gfk Ukraina küsitles ajavahemikul 4.-18. märtsini 1000 inimest, seal hulgas Krimmi elanikke. Küsitluse veamäär oli 3,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles