Afganistanis tapeti sakslannast staažikas pressifotograaf

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Afganistanis tapetud Associated Pressi fotograaf Anja Niedringhaus.
Täna Afganistanis tapetud Associated Pressi fotograaf Anja Niedringhaus. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Associated Press teatel hukkus nende staažikas sakslannast fotograaf ning vigastatu AP reporter.

48-aastane fotograaf Anja Niedringhaus hukkus silmapilkselt ja 60-aastane reporter Kathy Gannon sai kaks kuulitabamust, kuid tema seisund on stabiilne, kinnitas rünnakut pealt näinud AP kaastöötaja.

«Kaht naisajakirjanikku tulistati täna hommikul piirkonna politsei peakorteris, üks sai surma, teine tõsiselt haavata,» ütles Khosti provintsipolitsei esindaja Mobarez Mohammad Zadran uudisteagentuuurile AFP.

Niedringhaus ja Gannon olid koos vabakutselise reporteri ja autojuhiga sõidukis, mis liikus koos valimissedeleid Khoni kesklinnast eeslinnadesse toimetava autokonvoiga, kuhu kuulusid ka sõdurid ja politsei.

Reporteri sõnul oli sõdurite ja politsei saadetud konvoi just jõudnud politsei peakorteri territooriumile, kui politseiüksuse juht nimega Naqibullah nende auto juurde astus ja sõiduki tagaistme suunas AK-47 automaatrelvast tule avas. Enne tulistamist hüüdis mees reporteri sõnul «Allahu Akbar».

Ründaja politseiüksusesse kuulumist kinnitas ka Zadran. Tulistaja peeti kinni sündmuskohal.

Tegemist on juba teise laupäevaste presidendivalimiste kampaania ajal tapetud lääne ajakirjanikuga. 11. märtsil lasti Kabulis maha Rootsi ajakirjanik Nils Horner.

20. märtsil avasid relvastatud isikud tule Kabuli luksushotelli restoranis, kus hukkusid teiste seas uudisteagentuuri AFP koosseisuline reporter Sardar Ahmadi, tema abikaasa ja kaks last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles