Stalnuhhin tahab kapolt aastaraamatu andmete ümberlükkamist

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna halduskohus arutas täna riigikogu keskerakondlasest liikme Mihhail Stalnuhhini kaebust kaitsepolitsei vastu, milles mees nõuab kapo aastaraamatus teda puudutanud andmete ümberlükkamist, kohus langetab otsuse mais.

Stalnuhhin soovib, et kaitsepolitsei lükkaks ümber 2011. aasta aastaraamatus esitatud väited tema tegevuse kohta venekeelsete gümnaasiumide üleminekul eesti keelele. Stalnuhhin soovib, et kaitsepolitsei eemaldaks oma kodulehel olevast aastaraamatu elektroonilisest versioonist teda puudutava osa. Samuti soovib ta, et kaitsepolitsei lükkaks ajakirjanduses ümber aastaraamatus ilmunud väited.

Stalnuhhin ütles Postimehele, et kohtuistungi sisu on konfidentsiaalne ja tal ei ole õigust seal toimunust rääkida. «Kohus langetab otsuse 5. mail,» ütles Stalnuhhin.

«Mina, tollal veel Narva volikogu esimehena, võtsin osa avalikust debatist, millist haridust on vaja kehvasti eesti keelt valdavatel vene noortel gümnaasiumitasemele. Ma arvan, et seda peegeldada kapo aastaraamatus peaaegu nagu riigivastase tööna on liig, mis liig. Antud põhjustel otsustasin ka kohtuteed alustada,» põhjendas Stalnuhhin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles