Hague: Vene vägede Ukraina piirilt taandumine on olnud ainult sümboolne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister William Hague.
Briti välisminister William Hague. Foto: SCANPIX

Euroopa ei tohi oma positsiooni pehmendada, sest Venemaa on Ukraina idapiirile koondatud vägesid vähendanud vaid sümboolselt, sõnas täna Briti välisminister William Hague.


Hague ütles Ateenasse Euroopa Liidu välisministrite kohtumisele saabudes, et Vene vägede tagasitõmbamine on olnud sümboolne.

«Me ei ole näinud Venemaa poolt reaalset de-eskalatsiooni, seetõttu ei tohi Euroopa oma positsiooni pehmendada,» rääkis Hague Ateenasse Euroopa Liidu välisministrite kohtumisele saabudes.

Lääneriikide andmeil on Venemaa koondanud Ukraina idapiirile 30 000 - 40 000 sõdurit. Esmaspäeval teatas Venemaa 500-700 sõduri tagasikutsumisest.

Saksa liidukantsler Angela Merkel kinnitas nädala alguses, et pole mingit põhjust kahelda asjaolus, et Venemaa ongi juba osa sõduritest Ukraina piirilt minema viinud. NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen märkis aga välisministrite kohtumise eel Brüsselis, et ei saa seda kinnitada, sest NATO ei ole seda näinud.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles