India kohus mõistis täna surma kolm mitmekordset grupivägistajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kahe grupivägistamise eest surma mõistetu Siraj Rehmat Khan.
Üks kahe grupivägistamise eest surma mõistetu Siraj Rehmat Khan. Foto: SCANPIX

India kohus mõistis täna kolm grupiviisilises vägistamistes süüdi mõistetud meest poomissurma. Tegemist on esimese korraga pärast karistusseadustiku karmistamist möödunud aastal, mil taoliste süüdistuste puhul karistuseks surmanuhtlus määrati.

Mumbai kohus oli mõistnud kolmiku varem süüdi kahes grupivägistamises, millest üks pälvis ka rahvusvahelist tähelepanu. Meeste ohvriks oli toona naisfotograaf, kes pildistas hüljatud hooneid.

Surmanuhtlus määrati ka 2012. aastal Delhis kurikuulsa eriti jõhkra vägistamise toime pannud meestele, ent selle otsuse puhul ei saa rääkida ainult vägistamise eest saadud karistusest - mehed ka tapsid eriti julmal ja piinaval viisil oma ohvri. Üks süüdistatuist sooritas vanglas enesetapu, üks oli teo toimepanemise ajal väidetavalt alaealine ning pääses karistusega noortekoloonias, surma mõistetutest vähemalt kaks on aga esitanud praeguseks apellatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles