Kelam: Keskerakond peaks Savisaart umbusaldama, mitte õigustama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam
Tunne Kelam Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Euroopa parlamendi saadiku Tunne Kelami sõnul peaks Keskerakond oma esimeest Edgar Savisaart tema Ukraina teemaliste avalduste tõttu umbusaldama, mitte õigustama.

Mailis Reps teatas täna, et Keskerakond on Ukraina küsimuses ühtne. Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) pressiesindaja teatel ütles IRLi kuuluv Kelam, ét Eesti avalikkus peaks suhtuma sellesse suure murega suhtuma. Ta ütles, et Reps ei oleks pidanud jagama Savisaare seisukohti Ukraina küsimustes.

Kelami sõnul on Mailis Reps Ukrainas hiljuti ise käinud ning seal toimunut seni adekvaatselt kirjeldanud.

Erakonna esimees on aga tema sõnul ajanud vastupidist liini, külastades Moskvat ajal, kui kogu demokratlik maailm kutsub üles karmistama suhteid Venemaaga.

«Oleks oodanud Keskerakonna poliitiliselt sekretärilt Mailis Repsilt Savisaare õigustamise asemel sõnumit, et Ukraina sündmuste valguses ütleb Keskerakond lahti koostööleppest Putini parteiga ning erakond umbusaldab Vene mõjuagendina käituvat esimeest. Kuni seda pole juhtunud, peame arvestama olukorraga, kus Putinil on Keskerakonna näol olemas Kremli ideoloogia levitaja Eestis ja võimalik, et peale Europarlamendi valimisi ka Euroopas,» ütles Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles