Mihkelson: piirilepe pole mingi malakas Venemaale

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits

Sõltumata ELi ja Venemaa pingestunud suhetest tuleb riigikogul jätkata Eesti-Vene piirileppe kinnitamise protsessiga, leiab riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Piirilepe ei ole mingi malakas, mille ratifitseerimise külmutamisega me kuidagi Venemaad mõjutaks,» ütles Mihkelson Lõunaeestlasele. «Samas on leppe üle hääletada mõistlik vaid siis, kui sama teeb ka Venemaa.»

Piirilepingu ratifitseerimise esimene lugemine leiab parlamendis aset hiljemalt 13. mail. «Teine lugemine ja hääletus leiavad aset aga siis, kui sama protsess on käivitunud ka Vene parlamendis. Vene pool on sellest ka teadlik,» lisas Mihkelson.

Tema kinnitusel jätkab väliskomisjon ratifitseerimise ettevalmistamist eeloleval nädalal. Teisipäeval on komisjoni istungile kutsutud Setomaa valdade liidu ning Seto Kongressi vanematekogu juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles