Lahkus ajakirjanik Hille Tänavsuu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hille Tänavsuu.
Hille Tänavsuu. Foto: Heiki Rebane / BNS

Pärast pikka võitlust raske haigusega suri laupäeval staažikas ajakirjanik Hille Tänavsuu.

Hille Tänavsuu sündis 17.septembril 1941. Ta lõpetas Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal ning figureeris Eesti meediamaastikul ligi pool sajandit, olles armastatud kolleegiks ja mentoriks mitmele põlvele ajakirjanikele.  

Hille Tänavsuu on töötanud ajalehes Säde, samuti Õhtulehes kirjandusliku kaastöötajana, osakonnajuhatajana, toimetaja asetäitjana ja erikorrespondendina. Aastatel 1997-2005 oli ta Pärnu Postimehe reporter, seejärel Postimehes reporter-toimetaja. Ta on Eesti ajakirjanike liidu auliige.

Viimased ligi kaheksa aastat võitles Hille Tänavsuu vähihaigusega. Ta oli tänulik paljudele toetajatele, kelle abiga õnnestus hankida kallis vähiravim, mida haigekassa ei pidanud piisavalt kulutõhusaks. Ravim andis Hille Tänavsuule lisa eluaasta.

Missioonist aidata teisigi sarnases olukorras vähihaigeid ja nende perekondi vajalike ravimite hankimisel asutas Hille Tänavsuu koos poja Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggiga tänavu veebruaris vähiravifondi «Kingitud Elu».

Hille Tänavsuu ärasaatmine toimub laupäeval 12.aprillil kell 12 Oleviste kirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles