Reaalainete oskus annab tööturul paremad võimalused

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matemaatika proovieksam Koidula gümnaasiumis.
Matemaatika proovieksam Koidula gümnaasiumis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna algas Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu algatusel «Reaalainetega edukaks» nädal, kus külalisõpetajatena jagavad õpilastele teadmisi ja kogemusi üle saja info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna töötaja.

«Ilmselt ei kahtle keegi, et tulevik toob meie ellu üha enam nutikaid seadmeid ja tarku robotmasinaid. Aga tulevik ei ole mitte masinate, vaid eelkõige nende inimeste päralt, kes suudavad neid masinaid mistahes valdkonnas luua», ütles EMT juht Valdo Kalm, kes suundub 9. aprillil tunde andma Tallinna 32. keskkooli.

Ta lisas: «Selle aluseks ja eelduseks on aga just reaalainete õppimine. Infotehnoloogia-ja telekommunikatsiooni valdkonna spetsialistidena saame noortele näidata seoseid koolis omandatava ja reaalse töömaailma vahel.»

«Reaalainetega edukaks» nädala projektijuht Doris Põld viitab, et International Data Corporation tööstusuuringu hinnangul on 2015. aastal 90% kõigist ametitest tarvis vähemalt minimaalsete e-oskuste olemasolu.

«Tänapäeval on IT kasutuses juba pea kõikides eluvaldkondades, aidates muuta meie elu lihtsamaks. Sellepärast võib noor kindel olla, et reaalaineid õppides on tulevikus tööturul paremad võimalused,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles