Austraalias alkoholi, kanepi ja valetamisega politseile vahele jäänud eestlast ähvardab väljasaatmine

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: Peeter Langovits

Austraalias Brisbane’is alkoholi ja kanepiga politseile vahele jäänud 23-aastane eestlane Timo üritas korrakaitsjaid valeidentiteediga eksiteele viia ja teda ähvardab nüüd Austraaliast väljasaatmine, teatas uudisteportaal news.com.au.

Politseinikud peatasid Timo aprilli alguses Fortitude Valley raudteejaamas, kuna mehel oli käes avatud purk alkohoolse joogiga. Lähemal kontrollimisel avastati temalt ka väike kogus kanepit.

Mehe dokumentide kohtrollimisel selgus, et Timo esitas politseinikele tahtlikult oma venna isikuandmed. Timo ise viibis Austraalias illegaalselt, kuna tema viisa aegus tänavu 6. jaanuaril.

Prokurör Natasha Chlopeki sõnul ähvardab meest nüüd maalt väljasaatmine, kuna ta on rikkunud migratsiooniseadust.

Timo tunnistas Austraalia kohtus end süüdi uimastite omamises ja politseiametniku korralduse vääralt täitmises.

Ta ütles kohtule, et on Eestis õppinud tisleriks ning viibis Austraalias tööviisaga, töötades farmides ja lihttöödel.

Timo kaitsja palus kohtunikul Timo osas mitte karistusregistrit avada, kuna mees võib soovida tulevikus Austraaliasse naasta.

«Ta on Austraaliasse teretulnud niikaua, kuni ta ei pane oma siinviibimise ajal toime uusi rikkumisi,» nõustus kohtunik ning loobus Timole karistuse määramisest, kuna mees oli juba veetnud öö Brisbane’i arestimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles