Võru hakkab turiste peibutama kiriku teemapargiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Jekaterina kirik.
Võru Jekaterina kirik. Foto: Võrumaa Teataja

Võrus avatakse homme ligi 2,4 miljonit krooni maksma läinud Jekaterina kiriku teemapark, mille sarnast tegijate kinnitusel teistes Balti riikides ega Põhjamaades ei leidu.

Lisaks pühakirja panoraamile, püha suurkannatajat Jekaterinat ja kirikut tutvustavatele stendidele ja ikoonimajale rajati puhkeala ümber piirdeaed, kogu ala haljastati ning taastati ristikäigutee, teatas Võru linnavalitsus.

Teemapark arendati välja piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi raames, et Võru linnale turistide silmis veelgi atraktiivsust lisada.

Selle rajamine läks maksma ühtekokku 2,4 miljonit krooni. Ühe miljoni krooniga rahastas projekti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, 1,4 miljonit eraldas Võru linnavalitsus, kes ka kogu projekti juhtis.

Võru Jekaterina kiriku ülempreester Rafael Hinrikus kinnitas, et teemapark ei ole kindlasti mõeldud ainult turistidele, ning avaldas lootust, et kirikuaiast kujuneb just linnakodanike seas üks ilus ja rahulik paik mõtisklemiseks ning enda sisse vaatamiseks, oaas keset linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles