Separatistid kuulutasid välja Donetski rahvavabariigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetskis kogenenud venemeelne rahvahulk lehvitab nii Vene Föderatsiooni kui Nõukogude Liidu lippe.
Donetskis kogenenud venemeelne rahvahulk lehvitab nii Vene Föderatsiooni kui Nõukogude Liidu lippe. Foto: SCANPIX

Venemeelsed aktivistid, kes hõivasid Donetski oblastivalitsuse hoone, kuulutasid täna välja Kiievist sõltumatu Donetski rahvavabariigi.
 


Vastavasisulise avaldusega esines hõivatud hoonest välja tulnud meeleavaldajate esindaja, kes kõneles vene keelt ja teatas: «Teatan uue iseseisva riigi – Donetski Rahvavabariigi – loomisest.»

Hõivatud hoone ette on kogunenud Interfaxi andmetel ligi tuhat inimest. Kaamerad edastavad otsepilti toimuvast: peetakse kõnesid, rahvas skandeerib aeg-ajalt: «Rossija, rossija!» Vahepeal kostab Nõukogude Liidu hümn ja kõlavad õnnitlused uue niinimetatud rahvavabariigi elanikele.

Pühapäeval hõivasid Donetski oblastivalitsuse hoone isikud, kes nõudsid, et oblasti volikogu tuleks viivitamatult kokku ja võtaks vastu otsuse korraldada referendum Venemaaga ühinemise üle. Samuti lubasid protestijad kuulutada esmaspäeva keskpäevaks välja rahvamandaadi, mis tähendab nende sõnul oblastivolikogu laialisaatmist ja asendamist rahvakoguga.


Live streaming video by Ustream
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles