Putin hirmutas venelasi terroriaktidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin FSB kolleegiumi tänasel istungil.
Vene president Vladimir Putin FSB kolleegiumi tänasel istungil. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin rääkis föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) kolleegiumi tänasel istungil, et terrorioht Venemaal ja sealhulgas riigi keskosas pole kuhugi kadunud.

«Olukord on endiselt keeruline. Põrandaalused terroristid on vaatamata tõsistele kaotustele säilitanud suutlikkuse sooritada terroriakte rahulike elanike vastu. Kahjuks juhtus üks taolisest eelmise aasta lõpus Volgogradis,» rääkis riigipea.

Putini sõnul püüavad ekstremistlikud ja radikaalsed grupeeringud aktiviseerida tegevust mitte üksnes Põhja-Kaukaasias, vaid ka teistes regioonides - Volga-äärsetele aladel, Kesk-Venemaal. Püütakse provotseerida konflikte erinevate rahvuste ja religioossete tõekspidamistega inimeste vahel, teha agressiivset propagandat noorte seas, kasutades selle kõige nüüdissaegsemaid sidevahendeid ja tehnoloogiat, nende seas internetti ja sotsiaalvõrgustikke.

Putini sõnul suleti eelmisel aastal enam kui 400 netisaiti, mis olid terroristlikud või radikaalsed.

President märkis, et tõsist muret tekitavad mõned Venemaa ja SRÜ riikide kodanikud, keda on värvanud radikaalid ja terroristid, osalevad lahingtegevuses Afganistanis, Süürias ja mujal, saades seal vastava väljaõppe ja omandades kindla ideoloogia.

Ta kutsus üles tegema senisest aktiivsemat koostööd partnerriikidega terrorismivastase võitluse vallas.

Putin kutsus FSB üles aktiviseerima tegevust võitluses korruptsiooniga ja illegaalsete sissetulekute varjamisega. Lisaks tuleb vaadata, et Krimmi ja Sevastopoli võimustruktuuridesse ei imbu kriminaalse minevikuga ja ekstremistlikult meelestatud inimesed. Ka peab FSB hoidma lahus legaalse opositsioonilise tegevuse ja ekstremismi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles