Mihkelson: Ida-Ukraina sündmused on Venemaalt organiseeritud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kõigest sellest, mis on Ukraina idaosas viimase ööpäeva jooksul toimunud, on näha, et separatistide tegevust suunab Venemaa, arvas riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Ta ütles, et ärevad sündmused hakkasid Ida-Ukrainas arenema nagu kellavärk, kui neljas regioonis algasid adminsitratiivhoonete ülevõtmised separatistide poolt, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Ringvaade».

Mihkelsoni sõnul on selge, et viimase 24 tunni jooksul Ida-Ukrainas toimunu on väga selgelt organiseeritud, eesmärgiga võtta oma valdusesse administratiivhooned.

Mihkelson peab tõenäoliseks, et paljud tänaval meelt avaldavad inimesed on tegelikult idapiiri tagant sisse toodud, suurendamaks ebastabiilsust ja luua eeldusi Ukraina piiri taga olevate Vene vägede sissetungiks, sedapuhku nö rahuvalvajate sildi all.

Mihkelson avaldas veendumust, et nüüd on Ukraina valmis Venemaaga sõdima: kui varem ei olnud riigi idaosas üldse Ukraina vägesid, siis nüüd on neid sinna toodud ning samuti on vägede võitlusvõimekust viimastel nädalatel oluliselt tõstetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles