USA kutsus Putinit lõpetama Ukraina destabiliseerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed protestijad täna Harkivi oblastivalitsuse hoone ees.
Venemeelsed protestijad täna Harkivi oblastivalitsuse hoone ees. Foto: SCANPIX

USA kutsus täna Venemaa presidenti Vladimir Putinit lõpetama Ukraina destabiliseerimist.

«Kutsume president Putinit ja tema valitsust lõpetama püüdlusi destabiliseerida Ukrainat,» ütles Valge Maja esindaja Jay Carney.

Carney sõnul põhjustaksid Venemaa katsed avalikult või varjatult Ukraina idaossa tungida olukorra eskaleerumise. Ta kutsus Moskvat oma vägesid Ukraina idapiirilt tagasi tõmbama.

Valge Maja esindaja sõnul on kõnekaid asitõendeid, et sealsetes linnades tegutsevad aktivistid pole kohalikud ja on kinni makstud.

Ukraina idaosas nädalavahetusel Donetski oblastivalitsuse hoone hõivanud venemeelsed aktivistid kuulutasid esmaspäeval välja rahvavabariigi ja pöördusid abi saamiseks Venemaa poole. Aktivistid hõivasid pühapäeval ka Ukraina eriteenistuse hoone Luganskis ja Harkivi oblastivalitsuse, kust nad aga esmaspäeval lahkusid.

Vene sõjavägi okupeeris veebruari lõpus vastupanu kohtamata Krimmi ja Moskva liidendas Ukrainale kuuluva poolsaare märtsi keskpaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles