Eriüksus tühjendas Harkivi oblastivalitsuse hoone separatistidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina korrakaitsejõudude eriüksus Jaguar tühjendas Harkivi oblastivalitsuse hoone separatistidest ilma püssipaugutamiste ning ohvriteta, kinnitas Batkivštšina liige Nikolai Knjažitski.

Rahvasaadik nimetas Facebookis oma informatsiooni allikaks siseministri kt Arsen Avakovi.

«Rääkisin Avakoviga. Harkivis viidi läbi terrorismivastane erioperatsioon. Kinni võeti 70 korrarikkujat. Nad viidi juba Kiievi ja Poltaava uurimisisolaatoritesse. Tegutses Kesk-Ukrainast pärit Jaguar. Tegutseti professionaalselt – ilma ohvrite ja paugutamisteta. Nad on valmis kurjategijaid neutraliseerides tegutsema kõikjal Ida-Ukrainas,» kirjutas Knjažitski.

Kinnipeetuid kahtlustatakse muu hulgas separatismiga seotud õigusvastases tegutsemises, massirahutuste organiseerimises.

Sarnast teavet hommikusest erioperatsioonist omab ka ajakirjanik Mustafa Naiem. Ta kirjutas Facebookis, et Harkivi oblastivalitsuse hoone tühjendati separatistidest täielikult.

«Kell 6.25 algas rünnak Harkivi oblastivalitsuse hoonele. Minu allikate kinnitusel on hoone praeguseks hetkeks täielikult puhtaks tehtud. Rünnaku ajal ei kõlanud ühtegi lasku, kinni võeti aga 70 separatisti.»

Ka on kustutatud hoones puhkenud põleng ning maja ees põlenud rehvihunnik. Administratiivhoones puhkes tulekahju eile, kuna sinna visati Molotovi kokteile. Tules hävis vähemalt üks kabinet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles