Riik liidab Kaagvere, Tapa ja Vastseliina erikoolid

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa erikooli eskiisprojekt.
Tapa erikooli eskiisprojekt. Foto: Lõunaeestlane.ee

Haridus- ja teadusministeerium ühendab alates 1. septembrist sarnase profiiliga Tapa erikooli, Vastseliina internaatkooli ja Kaagvere erikooli ning annab loodavale koolile ka uue nime, kirjutab Lõunaeestlane.

«Liitmisega ei muutu lähemas tulevikus kolme kooli õpilaste, lastevanemate ja õpetajate jaoks midagi,» kinnitas ministeeriumi konsultant Asso Ladva Lõunaeestlasele. «Õpilased jätkavad samades koolimajades, samades klassikomplektides, õpetajad ja tugispetsialistid jätkavad seni tehtud tööd samades õppekohades.»

Ümberkorraldused puudutavad tema sõnul üksnes koolide juhtkondi, kus on kavas koondada kaks direktori kohta. Nii õpetajad kui ka õpilased jäävad paigale. Igas koolis õpib praegu umbes 30 käitumishäiretega õpilast.

Ümberkorralduste eesmärk on Ladva sõnul muuta praegune koolipõhine lähenemine õpilasekeskseks.

«Täna kehtiv regulatsioon jaotab õpilased koolidesse soo või väärtegude hulga järgi ning õppekoht määrab mõjutusmeetmete ulatuse, arvestamata õpilase vajadusi,» selgitas Ladva. Kui Tapal ja Kaagveres valmivad uued, tänapäevased õppehooned, on tema sõnul võimalik õppekoha valikul lähtuda lapse vajadusest, mitte tema soost.

«Peale uute koolikomplekside väljaehitamist leitakse läbi igale vastuvõetavale õpilasele õppekoht ning rakendatakse mõjutusmeetmeid just tema erivajadustest lähtuvalt, arvestades iga õppekoha eripära ja võimekust,» selgitas Ladva.

Tema sõnul võimaldab uute majade ruumiprogramm korraldada laste elu ja õpet nii, et lapse kokkupuuted teiste lastega on hästi kontrollitud, kõigi jaoks turvalised ja lapsele on võimalik igakülgset toetust pakkuda kogu ööpäeva vältel.

Uued õppehooned Tapal ja Kaagveres valmivad tuleval aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles