Linnapea: Maardu muutub elukohana üha atraktiivsemaks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maardu elanikud.
Maardu elanikud. Foto: Liis Treimann

Statistikaameti prognoosi kohaselt on Maardu Tallinna ja Tartu kõrval ainus suurem linn, mille elanike arv kasvab, mitte ei kahane.

Kui ameti andmetel on Maardus täna elanikke üle 17 000, siis 2040. aastal on see arv prognoosi kohaselt isegi tuhande võrra suurem. Samal ajal väheneb jõudsalt elanike arv teistes linnades.

«Meie peame ikkagi kõvasti pingutama, sest meil on kõrval võimekas Tallinn, peame suutma pakkuda samu soodustusi või rohkemgi,» tunnistas Maardu linnapea Nikolai Vojeikin. Samas tõi ta välja, et korteriüür on Maardus palju odavam kui Tallinnas. Samuti on piirkonnas lihtsam tööd leida, mistõttu on Tallinn Maardu elanike jaoks sama suur tõmbekeskus kui Tallinna elanike jaoks Maardu. Viimased leiavad töö tihti just Maardust. Seetõttu plaanib linn panustada riigi abiga transporti.

«Territoorium on väike, aga kõik teenused on inimesele lähedal ja kättesaadavad. Meil on koolid, lasteaiad, huvikeskus, spordiväljakud, kultuurimaja, haigla, sotsiaalkeskus, noortekeskus, riigiasutused. Seepärast on kiiresti tekkinud ka maardulastel oma identiteet, ehkki linn on suhteliselt noor ja kasvanud välja tööstusest,» loetles Vojeikin.

Hetkel on Vojeikini kinnitusel eestlaste osakaal Maardus 16-18 protsenti. Enamik elanikke on vene rahvusest, ent kokku on linnas üle 40 erineva rahvuse esindajaid.

Vojeikini sõnul plaanitakse enam panustada kogukondade integreerimisse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles