Suurtükiväelased sõidavad Lätti õppustele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna hilisõhtul alustavad 140 suurtükiväepataljoni kaitseväelast koos haubitsatega liikumist Lätti Adaži polügoonile, et osaleda rahvusvahelisel õppusel «Summer Shield 2014».

Suurtükiväepataljoni ülema kolonelleitnant Kaarel Mäesalu sõnul osalevad suurtükiväelastest ajateenijad rahvusvahelisel õppusel taasiseseisvunud Eesti ajaloos esimest korda ning seetõttu kaasneb sellega suur vastutus.

«Ma olen kindel, et sõdurid näitavad Eesti suurtükiväelaste parimaid külgi, milleks on täpsus, oskus tegutseda muutuvates oludes ning üsna laitmatu meeskonnatöö,» ütles kolonelleitnant Mäesalu.

«Summer Shield» on rahvusvaheline õppus, millel kaitseväelased harjutavad tuletoetuse planeerimist ning erinevate tuletoetusvahendite integreerimist jalaväepataljoni lahingutegevuse toetamiseks. Suurtükiväepataljoni roll õppusel on osaleda tuletoetuse planeerimisel ning lahinglaskmistel, kokku sooritatakse viis laskeharjutust, et toetada kaudtulega jalaväelaste pealetungioperatsioone.

Kaitseväe peastaabi teatel osaleb õppusel kokku üle 600 kaitseväelase Läti kaitseväe ja Zemessardze, USA merejalaväe, Eesti ning Leedu kaitseväe üksustest. Õppus lõpeb 17. aprillil.

Pataljoni kolonnid liiguvad õppuste alale ööl vastu kolmapäeva ehk alates täna kella 23st kuni homme hommikul kella kaheksani. Kokku sõidab Tapa linnakust välja kolm kolonni ning liiguvad marsruudil Tapa - Rakvere - Sõmeru maantee - Pärnu - Eametsa linnak - Riia maantee - Adaži.

Kolonnid liiguvad maanteel ja asulas kiirusega 50 kilomeetrit tunnis, masinate vahe maanteel on ligi 100 meetrit ning asulates ligi 50 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles