Savisaar esines Soome keskpartei kongressil kõnega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juht Edgar Savisaar esines Lahtis Soome Keskusta kongressil kõnega, milles võrdles Soome ja Eesti Keskparteide arengukäiku.

«Soome Keskerakond on juba 105 aastat vana, seega on tegu küpse parteiga. Eesti Keskerakonnal saab peatselt täis 20 aastat. Mõlemad oleme rahvaparteid, mõlemad püüame hoolitseda inimeste eest, oleme oma maal suurimad ja tugevaimad erakonnad,» ütles Savisaar oma kõnes.

Ta pidas 2011. aasta kevadel mõlemas riigis toimuvaid parlamendivalimisi väga tähtsateks.

«Peaeesmärk, et need valimised läheksid hästi ja mõlemad parteid võidaksid juurde uusi toetajaid. Mõlemas riigis on rahva käsi käinud just siis kõige paremini, kui valitsusvastutust on kandnud keskerakonna poliitikud,» arvas Savisaar.

Tallinna linnapeana rääkis Savisaar kavatsusest rajada Eesti pealinna Helsingi väljak ja kutsus soomlasi üles tegema kauniks 1970. aastatel rajatud Tallinna väljaku Helsingis.

Savisaar tänas pikaajalise koostöö eest Soome Keskerakonna esimeest ja praegust Soome peaministrit Matti Vanhaneni, kes uuesti partei esimeheks ei kandideerinud.

Soome Keskusta 73. kongressist võtab osa enam kui 4500 delegaati ja külalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles