Saaremaa rattateed saavad osaks Raudeesriide rajast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattatee.
Jalgrattatee. Foto: Liis Treimann.

Endine Berliini volikogu liige ja nüüdne eurosaadik Michael Cramer soovib liita Saaremaa jalgrattateed läbi Ida-Euroopa kulgeva nn Raudeesriide rajaga.

Mitme põneva rattatee autor ja algataja Michael Cramer käivitas 2001. aastal 160 km pikkuse Berliini müüri matkaraja, mis on kasvamas veelgi võimsamaks rattateeks – 7000 kilomeetrit pikaks Raudeesriide rajaks (Iron Curtain Trail), kirjutas Meie Maa.

Saaremaa brändi loovmeeskonna juhi Ott Rätsepa sõnul hindas möödunud nädalal Euroopa Parlamendi transpordi- ja turismikomitee (TRAN) delegatsiooniga Eestis käinud Michael Cramer Läänemere idakalda saari üheks kõige põnevamaks lõiguks kogu trassil ning kutsus inimesi kohapeal moodustama initsiatiivgruppi.

Kolmapäeval andis Ott Rätsep TAKi esindajale üle veloatlase esimese versiooni koos autori pühendusega «kõigile saarlastele». «Cramer on valmis igakülgselt abistama ja leidma toetusi, et Eesti saarte osa saaks nii tervikuna kui lühemate lõikudena välja arendatud ning uute põnevate vaatamisväärsustega rikastatud,» lisas Rätsep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles