Merkel: Moskva ei ole täitnud lubadust leevendada pingeid Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kantsler Amgela Merkel
Saksa kantsler Amgela Merkel Foto: SCANPIX

Venemaa ei ole astunud samme Ukraina pingete leevendamiseks, mida president Vladimir Putin eelmisel nädalal telefonivestluses lubas, ütles Saksa kantsler Angela Merkel täna.

Merkeli sõnul öelnud Putin talle 31. märtsil telefonis, et andis käsu Vene väed osaliselt Ukraina idapiirilt ära tuua. Kantsler tervitas lubadust kui sammu olukorra stabiliseerimise suunas.

Kolmapäeval oli Merkel sunnitud parlamendile tunnistama, et Venemaa ei ole teinud midagi vastasseisu lahendamiseks. «Olukord Ukrainas on endiselt keeruline.»

Tema sõnul ei ole piirkonnas kahjuks vähimatki märki Venemaa soovist pingeid leevendada.

Saksamaa jätkab Venemaaga dialoogi, kinnitas Merkel, kuid lisas: «Teiselt ütleme me kõva ja selge häälega, et Ukrainal on meie arvates õigus ise oma tee valida, ja me nõuame, et tal lastaks seda teha.»

«Ukraina peab ise oma saatuse otsustama ja me tahame teda selles aidata.»

Merkel ütles, et toetab USA välisministri John Kerry ideed viia läbi neljapoolsed kõnelused Venemaa, Ukraina ja Euroopa Liidu diplomaatide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles