Anvelt: ärge minge meeleavaldusele

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Andres Anvelt
Justiitsminister Andres Anvelt Foto: Liis Treimann / Postimees

Justiitsminister Andres Anvelt ütles Postimehele, et laupäeval toimuvale Kremli-meelsele meeleavaldusele võiksid Eesti elanikud minemata jätta ja selle asemel hoopis näpud mullaseks teha.

Anvelt soovitab kõikidel Eestis elavatel inimestel provokatsiooniga kaasaminemise asemel ilusat kevadilma paremini kasutada. Näiteks hoopis käed mullaseks teha, talgutest osa võtta või koju jääda.

«Pigem kasutage aega targalt enda, pere ja tervise jaoks, mitte tühjaks poliitiliseks provokatiivseks põrinaks. Seda ju tahetaksegi, et tõmmata teemasid üles ja ärritada inimesi.»

Teisalt soovivad Anvelti sõnul korraldajad otsida «nõrgemaid lülisid». Ta lisas: «See on nende soov ja ma arvan, et ka nende ülesanne.»

Tema sõnul on raske öelda, kui palju Vene saatkonna ette inimesi koguneb. «Mida vähem, seda parem.»

Sel laupäeval toimub Vene saatkonna ees Tallinna Linnavalitsusega kooskõlastatud meeleavaldus, mille eesmärgiks on «toetada vene kogukonda». Ürituse korraldajaks on ühenduse Russkije v Estonii juht Juri Žuravljov.

Järgmine meeleavaldus toimub järgmisel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles