Tallinki personalidirektor: palun vabandust kõigilt, keda solvasin

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Ausmees telesaates.
Vahur Ausmees telesaates. Foto: Pm

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees vabandab oma väljaütlemise pärast Rootsi telesaates ning kinnitas, et tegemist oli ebaõnnestunud sõnastusega.

«Vabandan kõigi ees, kes tundsid end minu sõnadest solvatuna. Tegemist on lõiguga intervjuust Rootsi televisiooni saatele, mis käsitles alkoholi tarvitamist Läänemere reisilaevadel ja selle tagajärgi. Kahjuks väljendasin end pika intervjuu käigus ebaõnnestunult vastuses, mis puudutas iga inimese personaalset vastutust alkoholi tarvitamisel,» teatas Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees.

«Kinnitan, et selline ebaõnnestunud sõnastus ei esinda minu isiklikke ega Tallink Grupi seisukohti. Vabandust veel kord oma ebaõnnestunud sõnakasutuse pärast,» lisas ta.

Ausmees sõnas Rootsi televisioonis laevadel aset leidvaid vägistamisjuhtumeid kommenteerides, et naised peaksid alkoholi tarvitades olema juba teadlikud sellest, et nad võivad langeda vägistamise ohvriks.

«Iga naine peab enne mõtlema, palju ta joob. Ta teab, kuhu see võib viia. Lisaks saame öelda, et mitte iga purjus inimest ei vägistata,» sõnas Ausmees TV4 Nyheternale kommentaare jagades.

Ausmehe sõnad, mis viitavad, justkui vastutaks naine ise ohvriks sattumise eest, põhjustasid Rootsis tugeva pahameeletormi. Saatelõik, milles Ausmees esines, rääkis alkoholitarbimisest ja sellega seostuvast vägivallast Tallink Silja kruiisilaevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles