Moskva: NATO plaanib tuua väed Vene piiri lähedale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asekaitseminister Anatoli Antonov.
Vene asekaitseminister Anatoli Antonov. Foto: SCANPIX

Seoses Ukraina kriisiga on NATOs jäänud peale Venemaad ohjeldada üritavate karmi kätt pooldavate jõudude seisukohad, ütles täna Vene asekaitseminister Anatoli Antonov.

«Venemaa on võtnud teadmiseks alliansi teatud liikmete plaani paigutada meie piiride lähedusse suured sõjalised jõud,» ütles Antonov Moskva rahvusvaheliste suhete instituudis toimuval konverentsil .

«Maailma poliitikas leiavad aset tõsised muutused,» ütles Antonov. «Usalduse, avatuse ja prognoositavuse küsimused on poliitikute ja relvajõudude tähelepanu keskmes. Värvilised revolutsioonid on rahvusvahelise poliitika uus nähtus. Sisuliselt on tegemist mittevägivaldse viisiga soovimatute valitsuste kukutamiseks. Nende tulemuseks on välja kuulutatud demokraatia ja vabaduse asemel kaos.»

«Me jälgime sääraseid katseid oma lähiriikides suure tähelepanuga, sest need on suunatud Venemaa vastu. Räägime neist ka mais Moskvas toimuval rahvusvahelisel konverentsil,» ütles aseminister.

«Ukraina on sääraste plaanide elluviimise kõige tõsisem näide. Kui Krimmi elanike elu ja Musta mere laevastiku varade suhtes kerkis üles oht, tugevdas Musta mere laevastik Vene kaitserajatiste julgeolekut,» ütles Antonov. «Venemaa pole rikkunud ühtki oma rahvusvahelist kohustust. Tänu Vene vägede eeskujulikule käitumisele hoiti ära verevalamine.»

«Ukraina kriisi jätkudes on osa jõude NATOs muutunud oma raketikaitseplaanide suhtes avameelsemaks,» jätkas asekaitseminister.

«Kõik see vaid kinnitab meie varasemaid hirme. Vene relvajõudude ja nende arvukuse kohta Ukraina piiri lähedal levib õudusjutte. Meediasõda käib igasuguste reegliteta. Säärases propagandapalavikus ei ole tõenäoline, et keegi mind usuks,» ütles Antonov.

«Kuid kõike seda on võimalik tõendada ning me peame rangelt kinni kõigist oma kohustustest. Viimasel ajal on Venemaad külastanud kaheksa inspektsioonirühma, Ukraina relvajõud on teinud seda kahel korral. Nende järeldused - Vene relvajõud ei vii läbi deklareerimata tegevusi, mis võiksid õõnestada Ukraina julgeolekut.»

«Jälgime tähelepanelikult igasuguseid muudatusi NATO tuumapoliitikas ja raketikaitseplaanides. Me ei lase neil muutuda ohuks Vene julgeolekule,» lisas Antonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles