Odessa venemeelsed kindlustavad linnaväljakule püstitatud laagrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina venemeelsete laager Odessa kesklinnas.
Ukraina venemeelsete laager Odessa kesklinnas. Foto: SCANPIX

Ukrainas Odessa linnas kindlustasid venemeelsed kolmapäeval oma linnaväljakule püstitatud laagrit liivakottidega, teatas uudisteagentuuri Interfax ajakirjanik.

Ajakirjaniku sõnul meenutavad Kulikovo väljakule püstitatud tõkked barrikaade, kuid kaitsevad laagrit vaid kahest küljest. Laagrisviibijad ei räägi, milleks kaitserajatised püstitati.

Odessa venemeelsete aktivistide sotsiaalvõrgustikes räägitakse juba pea terve nädal iga päev Paremsektori (Ukraina rahvuslaste ühendus) võitlejate ja teiste paremäärmuslaste võimalikust rünnakust ja kutsutakse üleüldisele mobilisatsioonile.

Mingeid rünnakuid pole siiamaani siiski aset leidnud.

Ukraina siseminister Arsen Avakov ütles kolmapäeval, et riigi kolmes idapoolses oblastis kujunenud olukord lahendatakse 48 tunni jooksul.

Euroopa Liit, USA, Venemaa ja Ukraina leppisid kriisi arutamiseks kokku ministritetasemel kohtumise osas, mis korraldatakse järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles