Kiisler omavalitsusreformist: 2015 tuleb uus valitsus ja siis teeme selle ära

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler
Siim-Valmar Kiisler Foto: Toomas Huik

Endise regionaalministri Siim Kiisleri (IRL) sõnul on omavalitsusreform hädavajalik, sest Eesti omavalitsused peavad olema suuremad ja tugevamad ning ehkki praegune valitus otsustas reformiga mitte edasi minna, teeb 2015. aastal ametisse astuv valitsus selle tema sõnul ära.

Siseminister Hanno Pevkur (RE) rääkis ETV saates «Foorum», et arvestades, et Kiisler oli niivõrd kaua regionaalminister, on ta kogunud palju andmeid ning nende läbitöötamine võtab oma aja. Pevkur märkis, et omavalitsuste puhul on kaks erinevat arusaamist: kas tegeleda piiride või sisuga ning äsja ametisse astunud valitsus on valinud neist viimase lähenemise.

«Sisuline asi on see, et omavalitsused oleksid suuremad ja tugevamad,» vastas Kiisler. Tema sõnul peavad selleks omavalitsused ühinema, lisades, et «midagi pole parata».

Pevkur ei olnud aga Kiisleriga nõus ning märkis, et elujõulisemate omavalitsuste jaoks ei pea neid ilmtingimata liitma, vaid väiksemad vallad võiksid omavahel paremini koostööd teha.

«2015 tuleb uus valitsus ja siis teeme selle reformi ära,» ütles endine regionaalminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles