Venemaa duumasaadik: ELi ja USA sanktsioonid mind ei takista

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonid Slutski
Leonid Slutski Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu ja USA sanktsioneeritavate nimekirjas on ka Venemaa duumasaadik Leonid Slutski, kelle sõnul on need sanktsioonid naeruväärsed ning need ei ole talle takistuseks.

Slutski sõnul ei saa keelgi talle keelata järgmisel nädala Prantsusmaale Pariisi lendamast, kirjutab iltalehti.fi.

EL ja USA kehtestasid Venemaa võimuesindajatele sanktsioone, mis on eelkõige välisriikides olevate varade külmutamine ja viisakeeld, pärast seda kui Venemaa annekteeris Krimmi poolsaare.

Viisakeelu saanute seas on ka Leonid Slutski, kes on praegu Euroopa Nõukogu parlamentaarsel istungil Strasbourgis.

«Olen üsna populaarne, sest mulle on kehtestanud sanktsioonid nii EL, USA kui Kanada. Järgmisel nädalal lähen siiski Pariisi, kus osalen ÜRO lasteorganisatsiooni UNICEF istungil,» teatas Slutski.

Slutski on Venemaa duumas komisjonis, mis tegeleb endiste Nõukogude Liidu liikmeriikide ja neil aladel asuvate venelaste küsimustega. Just selle tõttu panid lääneriigid ta sanktsioneeritavate nimekirja.

Slutski osaleb Starsbourgi istungil Venemaa delegatsiooni liikmena. Selle tõttu andis Prantsusmaa talle reisiloa, kuigi ELi keeld tema kohta on jõus.

«Venelastest Europarlamendi saadikud võivad Euroopas reisida kui selleks on riiklikud, humanitaarsed või meditsiinilised põhjused. Samuti väljapool Euroopat, välja arvatud USAsse ja Kanadasse,» teatasid Prantsusmaa võimud.

Slutski sõnul enamik ELi ja USA poolt sanktsioneeritavaid irvitab selle üle, kuid on ka neid, keda see murelikuks teeb.

«Minu jaoks ei ole sel tähtsust, kuid see võib olla takistav näiteks duuma esimehele Sergei Narõškinile ja föderatsiooninõukogu esimehele Valentina Matvijenkole,» tõdes Slutski.

Lääne ja Venemaa meedias on juba mõnda aega kirjutatud, et need sanktsioonid ei peata tegelikult kedagi.

Rootsis tekkis skandaal kui Venemaa presidendi Vladimir Putini nõunik Vladislav Surkov oli koos naisega Stockholmis puhkusel. Ka tema on sanktsioneeritavate nimekirjas.

Surkov avaldas oma puhkusest fotosid Instagramis.

Surkovi peeti varem Kremli üheks peaideoloogiks, kelle järgi joondusid Putinjugendina tuntud noorteorganisatsiooni Naši liikmed.

Leonid Slutski sõnul külastas Surkov Stockholmit enne kui sanktsioonid jõustusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles