Tiidus: venekeelse telekanali loomine väärib arutamist

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Tiidus
Urve Tiidus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kultuuriminister Urve Tiiduse sõnul väärib Balti riikide ühise telekanali loomise idee kindlasti läbiarutamist, kuid  alternatiivse venekeelse telekanali loomine oleks suur väljakutse isegi mitme riigi koostöös.

«Olen seda meelt, et kõik ideed, mis on välja käidud siirast soovist teha midagi paremaks, on tõsist kaalumist väärt. Mõtet kas konkreetselt Balti riikide või ka rohkemate Euroopa riikide ühisest telejaamast, mis looks võimaluse pakkuda alternatiivi venekeelse televaataja jaoks, on välja pakutud varemgi. Selle teostamine on aga paras pähkel, ja kindlasti poleks see rahalises mõttes lihtne väljakutse isegi mitme riigi koostöös,» ütles Tiidus Postimehele.

Tiiduse sõnul võib tuua näiteks venekeelse Aktuaalne Kaamera. «Tasub vaadata peale juba varasemalt tuttavatele saateformaatidele, mis on olnud vaatajate poolt hinnatud ja mõelda, kas on võimalik neid veelgi atraktiivsemaks kujundada,» sõnas Tiidus.

Kultuuriminister nentis, et kahtlemata väärivad need viimaste päevade jooksul uuesti välja käidud ettepanekud läbiarutamist ja värske pilguga ülevaatamist. Tiiduse sõnul seda lähiajal kindlasti ka tehakse.

« Peame kindlasti aga meeles pidama, et ehkki televisioon on vene keele kõnelejate jaoks üks olulisi info saamise kanaleid, pole see kindlasti mitte ainuke, eriti noorema põlvkonna jaoks, kes hangib oma infot olulisemal määral interneti vahendusel. Täna on olemas küllalt tugevad venekeelsed uudisteportaalid mitmel Eesti väljaandel, olgu see Postimees, Delfi, ERR. Ja meediapilti tervikuna vaadates ei saa unustada ka ERRi venekeelse Raadio 4 suurt kuulajaskonda,» lausus Tiidus.

Poliitikasse läinud endine ajakirjanik Anvar Samost tuli sellel nädalal välja ideega, et Balti riigid võiksid luua koostöös vastukaalus Venemaa telekanalite propagandale venekeelse telekanali, mis edastaks objektiivset infot. Samosti hinnangul võiksid telekanalis osalemisest olla huvitatud ka teised riigid, näiteks Soome ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles