Poola ajakirjanik ei näe vajadust venekeelse telekanali järele

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola lipp.
Poola lipp. Foto: SCANPIX

Poola ajakirjanik Krzysztof Szczepanik ei näe vajadust Poola ühinemist võimaliku uue venelekeelse telekanaliga, kuna tema hinnangul ei kujuta Venemaa propagandakanalid tema riigile ohtu.

«Poolas on veidi teistsugune olukord, kui Balti riikides. Meil ei ole nii suurt venekeelset vähemust, kui teil. Meil on vaid väike hulk venelasi, kes sõitsid siia 1990. aastatel,» ütles Szczepanik venekeelsele Postimehele.

Ta tõdes, et Venemaa propagandakanalitele vastukaaluks objektiivset infot edastava telekanali loomine ei ole Poola jaoks aktuaalne.

Poliitikasse läinud endine ajakirjanik Anvar Samost tuli sellel nädalal välja ideega, et Balti riigid võiksid luua koostöös vastukaalus Venemaa telekanalite propagandale venekeelse telekanali, mis edastaks objektiivset infot. Samosti hinnangul võiksid telekanalis osalemisest olla huvitatud ka teised riigid, näiteks Soome ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles