USA suursaadik Eestis: ma ei usu, et keegi tahab külma sõda

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeffrey D. Levine.
Jeffrey D. Levine. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

USA suursaadik Eestis Jeffrey D. Levine leiab, et lääneriikide ja Venemaa vahelised pinged ei too kaasa külma sõda, sest Venemaa sekkumine Ukrainas on 19. sajandi stiilis agressioon, mitte külma sõja taoline ideoloogiline konflikt.

«Ma ei usu, et keegi tahab uut külma sõda, hetkel ma ei arva, et Venemaa agressioonil on ideoloogiline taust, Külm sõda tähendas konflikti süsteemide, maailmavaadete ja majanduspõhimõtete vahel, ma ei näe, et see toimub ja ei arva ka, et keegi seda sooviks,» ütles suursaadik ETV saatele «Kahekõne» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Levine tõdes, et Venemaa meedias levib valeinformatsiooni, kuid tema arvates ei ole sellele vaja reageerida vastupropagandaga. «Palju on arutatud, kuidas oleks kõige parem sellesse suhtuda, meie arvates on kõige parem tõene, faktiline, objektiivne informatsioon, me hoolitsemine selle eest, et meediaruumis oleks tõde olemas,» rääkis ta.

Suursaadik rõhutas, et USA peab Eestit ja teisi Balti riike ning Poolat tugevaks koostööpartneriks, sest need riigid leiavad sarnaselt USAga, et olukorrale tuleb jõuliselt vastu astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles