Titanic teenis Suurele Tõllule miljoni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Tõll
Suur Tõll Foto: Liis Treimann

Eile kokku löödud numbrid näitavad, et meremuuseumi Titanicu näitus teenis kasumit peaaegu miljon eurot, mida kasutatakse muuseumi vanima ujuva laeva Suure Tõllu remondiks.

Lennusadama tegevjuht Ott Sarapuu ütles Õhtulehele, et neli kuud väldanud näituse ajal müüdi vesilennukite angaaridesse pileteid 1,7 miljoni euro väärtuses, mille sisse mahuvad küll ka need inimesed, kes käisid vaatamas ainult püsiekspositsiooni, mitte aga Titanicut.

Selleks et näitus Tallinna tuua, kulus litsentsitasudele, transpordile, ehitusmaterjalile ja paljudele muudele asjadele kokku 700 000 eurot, lisaks lennusadama täiendavad tööjõukulud.

Sarapuu sõnul on muuseum rahul nii Titanicu rahalise poole kui ka külastajate hulgaga, sest nüüd on võimalik juubilari, tänavu 100. sünnipäeva pidava muuseumlaeva Suur Tõll plaanitust märksa ulatuslikum remont.

Algul plaaniti Suure Tõllu sisetöödele kulutada 700 000 eurot, ent tänu jäämurdja eakaaslase Titanicu edule saab nüüd selleks välja anda poolteist miljonit eurot, mis on kõik muuseumi enda omatuluna teenitud raha.

«Kui enne plaanisime restaureerida ohvitseri kajuti ja messi, siis nüüd teeme korda kogu laeva,» rääkis Sarapuu. «Kui varem sai jalutada vaid mööda laeva koridori ja katsuda kinnisi kajutiuksi, siis nüüd hakkab enamik neist avanema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles