Gruusia põgenike toetuseks laekus rekordiline summa annetusi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia pere Thbilis ühes koolimajas, kuhu majutati sõjapõgenikud.
Gruusia pere Thbilis ühes koolimajas, kuhu majutati sõjapõgenikud. Foto: AP / Scanpix

Ühe nädalaga on Gruusia sõjapõgenike toetuseks annetatud üle 2 miljoni krooni, mida on erakordselt palju võrreldes teiste Eesti Punase Risti korraldatud samalaadsete kampaaniatega.

«Kaks miljonit ja nädala aega, see on haruldane, kusjuures annetajate arv on ainult 2000,» ütles Punase Risti esinaine Riina Kabi. Tema sõnul on ka varasematel aastatel Punane Rist kogunud samas suurusjärgus annetusi, kuid siis on see toimunud pika aja jooksul. «Väga aktiivselt annetati ka 2004. aasta Tai tsunami järel, kui Eestis koguti üle 3 miljoni krooni, aga selleks kulus vähemalt kaks kuud,» tõi Kabi näite.

Kuigi Rahvusvaheline Punane Rist juba  tegutseb Gruusias, siis Eestis kogutud raha pole veel kulutama hakatud.

Täna hommikuse seisuga oli 2307 annetajat kandnud Punasele Risti kontole 2 089 210 krooni. Omavalitsustest on suurima annetuse teinud Tallinna linn, kes eraldas 400 000 krooni. Suurim eraisiku annetus on 39 000 krooni.

Teisi nii suuri annetusi pole eraisikud teinud, kuigi keskerakondlasest riigikogu liige Lembit Kaljuvee kutsus kolleege andma oma augustikuu palga Gruusia ohvrite toetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles