Maailmakuulsa vinnilise teismelise Adrian Mole'i loonud Briti kirjanik suri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sue Townsend.
Sue Townsend. Foto: SCANPIX

Briti kirjanik Sue Townsend, kes lõi vinnilise teismelise Adrian Mole’i tegelaskuju, suri 68-aasta vanuses. Townsendi teoseid on tõlgitud ka eesti keelde ning neid on maailmas müüdud üle kümne miljoni eksemplari.

Kuulsuse tõi Townsendile 1982. aastal avaldatud raamat „Salajane päevik. Adrian Mole, 13 3/4 aastat vana“ (eesti keeles ilmus 2002. aastal). Protagonist Mole’i enesekesksed ja endassesüüvivad vaatlused pakuvad vaimukat sissevaadet teismelise poisi ellu ja kasvuraskustesse-

Intellektuaalsusele pretendeeriv Mole on oma õnnetuseks sündinud mitte kõige edukamalt funktsioneerivasse töölisklassi perekonda, lisaks valmistavad talle muresid peenise ehk ebapiisav pikkus ja lootusetu armumine täiesti kättesaamatusse Pandora Braithwaite'i.

Townsend kannatas terve elu jooksul kehva tervise all. Oma 30. eluaastates sai ta südamerabanduse. Ka vaevas teda aastaid suhkruhaigus, mis tal 2001. aastal nägemise röövis.

Townsend suri eile insuldi tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles