Ajaleht: Soome välisministeeriumi tabanud kübernuhkimise uurimine venib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome välisministeeriumi arvutivõrgus aset leidnud laiaulatusliku nuhkimise uurimine venib, kirjutab Helsingin Sanomat.

Juhtunut uuritakse kui spioneerimist. Välisministeerium on uurimise lõpetanud, kaitsepolitsei (Supo) aga mitte. Üleminspektor Tuomas Portaankorva ütles Helsingin Sanomatele, et pooleliolevaid uuringuid ei kommenteerita.

Välisministeerium on varem kinnitanud, et nuhkimine kestis aastaid ja küberkurjategijatel oli mitu erinevat tegutsemisskeemi. Infoturbeeksperdid tegid rünnakukanali kindlaks, kuid mitte sellega seotud inimesi.

Kübernuhkimise taga olevat riiki pole ametlikult avalikustatud. Kahtlustatavana on meedias mainitud Venemaad ja Hiinat.

Kräkkerid jätavad oma tegevusest raskelt tõendatavaid jälgi. Näiteks veebruari lõpus avalikuks saanud Snake’i ja Uroburosi nuhkimisprogrammile jälile jõudnud Saksa firma G Data leidis neist viiteid vene keelele.

Soome kommertstelekanali MTV kirjutas 3. oktoobril 2013, et infoturbeeksperdid paljastasid välisministeeriumi arvutivõrgus ajalooliselt suuremahulise nuhkimisafääri, mis oletatavasti on kestnud neli aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles