Valitsus andis kolme kuuga kodakondsuse 439 inimesele

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula

Valitsus andis tänavu kolme kuuga kodakondsuse 439 inimesele, valdav enamus uutest kodanikest olid varem määratlemata kodakondsusega.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel olid kolme kuuga Eesti kodakondsuse saanutest 383 määratlemata kodakondsusega, 50 Venemaa kodanikud, viis Ukraina kodanikud ja üks Hiina kodanik.

Esimeses kvartalis oli kodakondsuse saajaid peaaegu sama palju kui mullu samal ajal. 2013. aasta esimese kolme kuuga sai Eesti kodakondsuse 436 inimest.

Eesti kodakondsusest loobus kolme kuuga 19 inimest, neist kuus sai Soome, neli Venemaa, kolm Taani, kaks Saksamaa, kaks Suurbritannia ja kaks Ukraina kodanikuks. Mullu samal ajal kodakondsusest loobujaid ei olnud.  Kodakondsusest loobumine on alati seotud mõne muu riigi kodanikuks saamisega. Olukorda, kus kodakondsusest loobuja jääb kodakondsuseta, ei tohi tekkida.

Aprilli alguse seisuga omas Eestis kehtivat elamisluba või elamisõigust 90 392 määratlemata kodakondsusega inimest. Politsei- ja piirivalveametil ei ole andmeid, kui paljud neist tegelikult Eestis elavad.

Määratlemata kodakondsusega inimeste ehk niinimetatud halli passi omanike arv langes 100 000 piirist allapoole 2011. aasta aprillis. Määratlemata kodakondsusega inimeste osatähtsus on pärast Eesti iseseisvuse taastamist järjekindlalt vähenenud. 1992. aastal oli halli passi omanikke 32 protsenti, 1999. aastal 13 ja praegu kuus protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles