Soome politsei ajab varastatud supernarkootikumi jälgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Helsingi politseinikud võtsid eile õhtul kinni kaks inimest, keda kahtlustatakse varguses ja raskes narkokuriteos.

Narkokuritegu on seotud Helsingi Ülikooli farmaatsiateaduskonna ruumides eelmisel nädalal varastatud üliohtlike supernarkootikumide vargusega, kirjuta Iltalehti võrguväljaanne.

Kahtlusalusteks on 25-aastane mees ja 24-aastane naine. Politseinikud võtsid nende elukohast ära eelpoolnimetatud aineid, muu hulgas ka fentanüüli.

Uurimisjuht Jukka Larkio kinnitas Iltalehtile, et narkootiliste ainete päritolu tehti ruttu kindlaks. «Ained olid originaalpakendites ja neil olid selged tunnusmärgid,» lisas ta.

Larkio sõnul teadis kahtlustatavad hästi, et nende valduses olevad ained on ülimalt ohtlikud. «Kinni peetud mees on farmaatsiateaduskonna üliõpilane,» märkis ta.

Uurimisjuhi sõnul ei saanud politseinikud kätte kogu varastatud narkokogust. Nüüd on kõige olulisem see, et ained ei jõuaks nn kaubandusse.

Praeguse seisuga ei saa välistada, et eelmisel nädalal Helsingis surnud 29-aastane mees oli pruukinud just ülikoolist varastatud narkootikume. «Oluolukord tekib alati, kui sellised ained on mängus,» selgitas ta.

Larkio sõnul on tehtud kindlaks, et kahtlustatavate ja narkootikumide tõttu surnud mehe vahel oli kindel seos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles