Ehasalu: miks me ei võiks osta poole Soome Postist?

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ehasalu.
Jüri Ehasalu. Foto: Elmo Riig

Eesti Posti nõukogu esimees aastatel 2003-2007 Jüri Ehasalu ütles, et 51 protsendi Eesti Postist välisfirmale loovutades muutuks Eesti riik vaikivaks sugulaseks, kel poleks enam õigust Eesti postiturul toimuva üle otsustada.


«Ma küsiks, miks Atonen ei arva, et hoopis meie võiks osta poole Soome postifirmast,» lausus Ehasalu. Tema sõnul on soomlased võimalust siinsel postituru kaasa rääkida juba aastaid oodanud ja viimased kuus aastat on nende huvi olnud märkimisväärne.

Ehasalu sõnul on Meelis Atonen Eesti Posti nõukogu eesotsas selle erastamise poliitikat kitsas ringis algusest peale ajanud. «Minu arust on see aga küsimus, mis vajaks laiemat otsustajate ringi ja käsitlemist parlamendis,» lausus ta.

Ehasalu sõnul on universaalse postiteenuse osutamise kohustus, mis tähendab, et kiri peaks igasse Eestimaa nurka jõudma sama hinnaga, pandud Eesti riigile, mitte Eesti Postile, ja riik on selle eest ka vastutav. Ettevõtte vähemusaktsionärina, nagu Atonen soovib, kaotaks riik aga tema hinnangul oma juhtiva rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles