Venemeelsed said Slovjanskis enda valdusse sadu relvi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed Slovjanski miilitsajaoskonna ees
Venemeelsed Slovjanski miilitsajaoskonna ees Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas hõivasid venemeelsed täna miilitsajaoskonna ja julgeolekuteenistuse peakorteri ning said nendest sadu relvi enda valdusse.

Umbes 20 relvastatud meest hõivasid mitu hoonet ning heiskasid ühel ka Vene lipu, vahendas Reuters. Kohalike ametnike sõnul langes ründajate kätte sadu püstoleid ja laskemoona, mille nad jagasid jaoskonna ümber viibivatele venemeelsetele protestijatele.

Kohaliku miilitsa sõnul tulistasid ründajad hoiatuslaske ning kasutasid šokigranaate.

Mõned kohalikud aitasid venemeelsetel autokummidest barrikaade üles seada ja valmistuda selleks, et miilits üritab neid hoonetest välja ajada. Reutersi fotograafi sõnul puudusid märgid, et miilits kavatseb vastulööki anda.

Miilitsajaoskonna ees seisnud maskis valvur ütles uudisteagentuurile AP, et nende ainus nõudmine on referendum ning Venemaaga liitumine. «Me ei taha olla Ameerika ja lääne orjad,» lausus valvur, kes ütles vaid oma eesnime, milleks oli Sergei. «Me tahame elada Venemaaga.»

Ukraina välisminister Andrei Deštsõtsa nõudis Moskvalt Vene agentide provokatiivse käitumise lõpetamist. Vene välisminister Sergei Lavrov ütles, et rahutused pole Moskva agentide korraldatud.

Hoonete hõivamine on muutnud olukorra Ida-Ukrainas väga pingeliseks, sest kui julgeolekujõud venemeelseid vigastavad või tapavad, annab see Venemaale ettekäände korraldada regioonis sama, mis tehti Krimmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles