Mihkelson: Ida-Ukrainas on erioperatsioon käivitunud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits

Praegu Ida-Ukrainas toimuvast võib välja lugeda selge stsenaariumi käivitumist, mis algas juba eelmisel nädalal, ütles riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et tänased sündmused Donetski oblastis näitavad, et tegu on pikalt ette valmistatud erioperatsiooniga, millel on otsene seos Venemaa eriteenistustega, vahendas ERR uudised.

Mihkelson juhtis tähelepanu Venemaa poolt annekteeritud Krimmi asepeaministrile, kelle sõnul on tänased sündmused Ukraina ida- ja lõunaosa «vabastamise» alguseks ning separatistide eesmärk on mitme regiooniga föderatsiooni loomine.

Väliskomisjoni esimehe sõnul on raske öelda, mis lähema ööpäeva jooksul edasi juhtub, igal juhul on Ukraina keskvõimul raske olukorda kontrollida, kuna ekspresident Viktor Janukovõtši poeg rahastab riigi idaosa miilitsat ning paljud neist on läinud venemeelsete poole üle.

Mihkelson märkis, et väidetavalt on separatistidel praegu kaks eesmärki: muuta maisse kavandatud presidendivalimiste läbiviimine võimalikult raskeks ning luua tingimused Vene vägede sissetoomiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles